tisdag 8 maj 2018

Flickan i det vita huset av Linn T. Sunne

Det har börjat en ny tjej i klassen. Inga heter hon. Hon berättar för klassen att hon bor på Blindgatan. Samma gata som oss! Tea och Teodor tittar på varandra och ler. Kul med en ny kompis!

Tea och Teodor gillar att leka med Inga. Hon är rolig och lite tokig, hon gör lite som hon vill. Men hon säger att hon bor ensam, att hon inte har några föräldrar. Kan det verkligen stämma? Tea och Teodor går hem till Inga i flera dagar efter skolan. Tills en eftermiddag då de leker kurragömma och Teodor har gömt sig i en garderob. Inga räknar och börjar sedan leta. När Teodor försiktigt tittar ut genom garderobens dörrspringa ser han Inga i spegeln där hon står mitt i rummet och tittar efter honom. Men det är inte Ingas spegelbild som syns i spegeln, det är en liten gammal tant i likadan klänning som Inga. Tanten ser farlig och elak ut, som en häxa.

Vem är Inga egentligen?!

Flickan i det vita huset är en lagom ruskig rysare för dig som har börjat läsa lite mer text, det är mellan 10-30 ord på varje sida. Boken har illustrationer med fina färger, och personerna har läskiga ögon. Personligen hade jag önskat ett annat slut. Ingas hund står ensam kvar...

9789150222197

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar