måndag 13 november 2017

Fislandet av Cecilia Forss

Märta är en tjej med en lite annorlunda hobby. Hon samlar på fisar. Ja, du läste rätt - fisar. De samlas i glasburkar med fina etiketter och förvaras i Märtas fisbibliotek. Olika slags mat ger olika slags fislukt. Spagetti och köttfärssåsfisar är Märtas favorit.

Märta har mycket funderingar kring det här med fisar. Varför luktar vissa och andra inte? Varför känns de egna fisarna trevliga men andra människors lite läskiga? Och vilken är den bästa fisen?

Mamma bakar sockerkaka. Hon och pappa ska ha ett viktigt möte med tanter och gubbar hemma i lägenheten. Då kommer Märta på att hon ska passa på att fånga in en gubbfjärt - det har hon ingen! Men när hon frågar en gubbe på mötet om hon kan få en gubbfjärt av honom tycker en tant att hon är väldigt ouppfostrad och ska skärpa sig - fina flickor fiser inte!

Märta blir ledsen och släpper ut hela fissamlingen genom fönstret. Tydligen är det fult att samla på fisar. Men livet blir vääääldigt tråkigt om man inte får hålla på med sin hobby. Tänk dig själv - ett fotbollsproffs som inte får spela fotboll, en musiker som inte får spela gitarr. En fissamlare som inte får samla fisar.

Gillar du kiss-och bajshumor? Då är Fislandet något för dig! Det finns till och med en låt till boken som heter Släpp fisarna loss. Den är riktigt bra och finns på Spotify :) Boken är rolig och har fina bilder.

Passar dig som är 6 år och uppåt.

9789129702002

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar