fredag 5 maj 2017

Vattenskräck av Petrus Dahlin

Petrus Dahlin har skrivit många böcker, bland annat om mysterier, spöken och skräck. Vattenskräck är hans nya skräckis som verkligen är läskig och ruggig!

Clara Emilia sitter på stamfiket med sina bästa kompisar och har precis berättat om sitt sommarjobb som hennes pappa lyckats fixa åt henne. Hon ska få jobba på en filminspelning några veckor. Det ska spelas in en ny version av den gamla skräckfilmsklassikern Poltergeist i ett tomt hus utanför Stockholm. Kompisarna är gröna av avund och skulle gärna också vilja ha ett sådant jobb.

Clara Emilia börjar direkt efter skolavslutningen. Den första dagen får hon mest titta på bakom filmteamet och sätta på kaffe. Men dagarna som följer blir fulla med olika sysslor och Clara Emilia tycker det är spännande att få följa filminspelningen. Arbetsdagarna är långa, de håller på långt ut på kvällarna, ändå är hon uppe med ett skutt på morgnarna och ser fram emot att åka till jobbet.

Men det är något som gnager i Clara Emilia. Sedan sommarjobbet började har hon känt sig bevakad och förföljd. När hon vänder sig om är det ingen där. På kvällen när hon ligger i sin säng känns det som om någon stirrar på henne i mörkret. Och en kväll när hon står och väntar på bussen efter filminspelningen, glider en svart bil med tonade rutor fram emot henne. Ett tiotal meter bort stannar den. Som om de i bilen betraktar henne. Sedan vänder den med en rivstart och kör därifrån. Clara Emilia är inte lättskrämd, men nu börjar hon känna sig rädd....

Vattenskräck passar dig som är 10 år och uppåt och som gillar att spännande och lite läskiga böcker.

9789129703238

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar