torsdag 8 december 2016

Skejtarna i kojan av Trine Bundsgaard

Ali B och Rudi hänger vid rampen varje dag. De älskar att åka skateboard. Där är även Naja. Rudi kollar in henne i smyg,  hon är jättebra på att skejta, och väldigt söt. När hon sätter sig bredvid Rudi pirrar det i magen. "Ska du inte åka?" frågar hon. Han svarar att han är trött och ska gå till kojan. Hon ler och frågar om hon får följa med. Vad svarar man på det?

Ali B blir irriterad på Rudi att han vill ta med Naja till kojan. Kojan är Alis och Rudis hemlighet, den är bara deras. De har haft den i flera år, men aldrig tagit med någon annan dit. Men det är ju skillnad med Naja, klart att hon får följa med, tycker Rudi. Ali B följer tyst efter.

I kojan är det fint, men ganska tomt på möbler och mysfaktor. Naja kommer med förslag hur de kan möblera och göra kojan mysigare. Och föreslår en liten skateramp utanför. Ali B blir arg och skriker åt henne att sluta lägga sig i hur de har det i sin koja, passar det inte kan hon ju sticka därifrån. Efter den utskällningen gör hon det också. När hon har gått börjar Ali B fundera på det där med en egen skateramp, det kanske inte var så dum idé ändå....

Skejtarna i kojan är andra boken om Rudi och Ali B. Den första heter Skejtarna i rampen. De behöver inte  läsas i ordning. Boken är lättläst och har jättefina bilder och passar dig som är 9-13 år och gillar skateboards, kompisar och lite kärlek.

ISBN: 9789175675404


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar