fredag 18 november 2016

Supermans superkrafter bearbetad av Lucy Rosen


I Supermans superkrafter kan man läsa om en bebis som hittades av ett par i ett nedstörtat brinnande rymdskepp ute på ett majsfält. De tog hand om pojken som om han var deras egna barn, och kallade honom Clark Kent. Tidigt märktes Clarks superkrafter - hans skrik kunde krossa glas och han var snabbare och starkare än alla andra i hans egen ålder.

När han blir lite äldre får han röntgensyn och laserblick. Clark tycker att det känns jobbigt att vara annorlunda, och bestämmer sig för att inte använda sina superkrafter. Men när familjens hund håller på att bli påkörd av pappans traktor rycker Clark ut och räddar hunden undan traktorn. Efter den händelsen inser han att superkrafterna är en gåva han har fått och att han ska använda dem till att hjälpa de som är i nöd.

Han blir Superman - även kallad Stålmannen!

Supermans superkrafter är lättläst och har fina färgbilder. Det finns en del svåra ord i boken, och därför kan den passa från 9 år och uppåt. Det har även kommit en bok om Batman, och fler lättlästa böcker om superhjältar är på G :)

ISBN: 9789175432618

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar