måndag 4 februari 2013

Ester Arg och Daisy Galej av Anna Platt och Maria Källström



Vi är alla olika i humöret! Idag kom denna lilla pärla till bok i min hand igen och jag läste om den med ett leende på läpparna. Ester Arg och Daisy Galej är två vänner och de är olika som dag och natt. Ester är nästan alltid arg, och är hon inte arg så blir hon det väldigt snart. Daisy är däremot alltid glad och nöjd och inget kan rubba hennes cirklar.

Vännerna gör allt ihop; de spelar krocket, åker till simhallen, har bananfrossa och fikar. Daisy bakar och serverar sju sorters kakor, och sedan dansar de. Men då blir Ester arg, glad dans är det värsta hon vet!

Ester funderar över hur Daisy alltid kan vara så glad, när hon själv blir arg och upprörd över allt! Hon frågar Daisy och hon får svar på frågan! Men det tänkvärda svaret får ni läsa själva!

Så läs boken och fundera på hur olika vi kan se på det som händer runt omkring oss! Ibland kanske det är vettigt att bli arg, men ibland skulle nog många av oss må bättre av att se saker ur en annan synvikel.

Och tur är väl att vi kan vara vänner med någon som inte tycker och tänker exakt likadant som vi själva tänker och fungerar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar